O TOPLOTNIH ČRPALKAH

 

 

ZAKAJ IZBRATI OGREVANJE S TOPLOTNO ČRPALKO ZA VAŠ DOM?

 

Ker je ogrevanje s toplotno črpalko

najučinkovitejše in nudi natančen nadzor

in maksimalno udobje. Ker lahko toplotna

črpalka omogoča ogrevanje,

hlajenje in toplo vodo za vaš dom

z najnižjimi računi.

 

 

 

 

Precej pogosto se zavedamo, da je lahko prevladujoča odločitev, katera je najboljša rešitev za ogrevanje našega doma. Kakšne so prednosti toplotne črpalke v primerjavi s kamini, peči na les ali ogrevanjem plina? Ali bi bilo ceneje ogrevati vaš dom s toplotno črpalko kot z drugimi vrstami ogrevanja?

Toplotne črpalke so znane kot ena izmed najučinkovitejših rešitev za ogrevanje. Poleg tega toplotne črpalke ponujajo funkcije, ki jih drugo ogrevanje ne more ponuditi, kot so vzdrževanje vlažnosti in filtracija zraka, varnost in preprosto daljinsko upravljanje.

 

Toplotna črpalka je najbolj energetsko učinkovita ogrevalna rešitev!

Ogrevanje s toplotno črpalko je ena najbolj energetsko učinkovitih rešitev za vaš dom. Kljub nekoliko večji začetni naložbi za toplotno črpalko, bo plin, pelete in sistemi trdnih goriv v prihodnosti pomenil večjo izgubo. Statistični podatki kažejo da dolgoročna uporaba toplotne črpalke porabi bistveno manj saj je večkrat manjša od drugih sistemov, zaradi tega ker je toplotna črpalka najvišja razred energetske učinkovitosti.

 

Dejansko so toplotne črpalke tako učinkovite, da običajno 1 kW električne energije proizvedejo 4 kW kurilne energije. Ta energija je izsušena (ukradena) iz zraka zunaj. Ta učinkovitost je predstavljena kot COP (koeficient učinkovitosti).

Dobra toplotna črpalka, ki deluje pravilno, bo imela približno COP 4.

Toplotne črpalke v primerjavi z:

 • Konvencionalni grelci - COP 1.0
 • Plinski kotli - približno 0,85 COP
 • Les in premog - približno 0,65 COP

 

Natančna kontrola in maksimalno udobje!

Toplotne črpalke zagotavljajo višjo raven udobja.

Statistični podatki kažejo,

da uporabniki verjamejo v ogrevanje

s toplotnimi črpalkami z zrakom in vodo iz toplotne energije,

ker se to načeloma bolj enakomerno segreje kot večina drugih grelnikov.

Nekateri grelni aparati, kot so kamini in peči,

delujejo na način - več se oddaljite od njih, manj boste občutili toploto;

drugi ponujajo samo ogrevanje cone (npr. prenosni grelniki).

Ko dosežete nastavljeno temperaturo, jo bo toplotna črpalka

vzdrževala na določeni ravni. Druge naprave bodo še naprej delovale in

kot rezultat - lahko postane neprijetno toplo v prostoru.

 

 

To je udobje, enostavno in prijetno!
Električno talno ogrevanje z maksimalnim nadzorom
Nadzor je v roki

Ko izberate ogrevanje, morate upoštevati tisto, ki je najlažje vzdrževati, enostavno uporabljati in kar omogoča toploto s pritiskom na gumb. To pomeni, da nikoli ne smete ogrožati pri izbiri ogrevanja, ko gre za udobje.

Toplotne črpalke nadzira termostat, ki zagotavlja, da se vaša želena temperatura ohranja pri udobnih conah. Ni potrebe po prilagajanju toplotne črpalke, saj bo sama z inteligentnim algoritmom.

Toplotne črpalke omogočajo optimalno kontrolo svojega dela s sobnimi termostati ali spletnim nadzorom preko aplikacij. V vseh hladnih zimskih nočeh si lahko miren, ker ko prideš domov, bo toplo. To je mogoče z zaslonom na dotik vašega pametnega telefona (WiFi nadzor nad ogrevanjem prek interneta). Želeno temperaturo nastavite vnaprej, ne da bi morali stari časovniki prilagajati, preden gredo ven. Imate tudi možnost sezonskega programa / urnika. Če ga nastavite, pozabite na ogrevanje, saj bo ves čas delal tako, kot ste mu "povedali".

 

 

 

Izboljša kakovost zraka!

Ena od glavnih prednosti ogrevanja s toplotno črpalko je možnost filtriranja zraka, ki se ogreva. Z izboljšanjem kakovosti zraka boste preprečili morebitno pojavljanje alergij v vaši družini, dihali boste bolj svež zrak in dobili boste maksimalno udobje.
Pomembno je opozoriti, da ima dandanes velik del mlajše generacije težave z alergijami in astmo. Večina toplotnih črpalk je opremljenih z naprednimi filtrirnimi sistemi, ki zagotavljajo optimalno količino svežega zraka v prostor.
Drugi ogrevalni sistemi, kot so plinski grelniki, dejansko zmanjšujejo kakovost zraka in "uporabljajo" veliko kisika. Toplotne črpalke so najboljši kazalci kakovosti zraka, medtem ko ogrevate prostor.

 

 

Ogrevanje s toplotno črpalko je lahko diskretno!


Estetika je za veliko kupcev zelo pomembna. Ogrevalni sistem, ki je diskreten in tih, se lahko prilega obstoječemu notranjosti - pomemben dejavnik, zaradi katerega je ogrevanje s toplotno črpalko idealna rešitev.

Najbolj priljubljeni so napeljave za stensko namestitev (visoko na stropu), ker obstajajo številne možnosti. Druga vrsta so napeljave za montažo na tla, ki na tleh izgledajo diskretno - idealna možnost zamenjave starejših grelnikov, kot so radiatorji, peči na leso in kamini. Obstaja še ena rešitev. Z ogrevalnim sistemom toplotne črpalke se lahko vgradijo v tla, stene in strope ogrevalnih prostorov - najbolj diskretna, večnamenska in nevsiljivna rešitev. Z izbiro vodnega talnega ogrevanja s toplotno črpalko izkoristite najvišji koeficient zmogljivosti.

 

 

Varnost

Električno talno ogrevanje, varno za uporabo in zaščiteno pred električnim sunkom

Toplotna črpalka vam zagotavlja izjemno varnost, ker nima vročih površin, ki lahko povzročijo opekline otrokom in odraslim.

 

 

Hlajenje poleti!

Ali veš? Le toplotna črpalka vam lahko poleti v poletni sezoni, medtem ko vsi sistemi lesa, premoga, plina in peletov nimajo te možnosti.

 

 

 

 

Zdravo okolje!

Vsi vemo, da toplejši dom brez vlage pozitivno vpliva na naše zdravje in da lahko temperature pod 16 ° C prispevajo k respiratornim boleznim. Medtem ko Svetovna zdravstvena organizacija priporoča minimalno notranjo temperaturo med 16-18 ° C, so lahko višje temperature 4-5 ° C neugodne in ogrožajo ljudi, kot so astmatiki in osebe z dihalnimi boleznimi. Iz tega razloga je nujno zagotoviti ustrezno izolacijo in prezračevanje.

 

 

To ni vse!

Izboljšanje kakovosti zraka z vgrajenimi filtrirnimi sistemi;
Nadzor vlažnosti - "suha" funkcija v načinu hlajenja omogoča natančno kontrolo in preprečuje nastanek vlage in kondenzacije;
Ne porablja kisika - toplotna črpalka preprosto prenese toploto iz ene lokacije v drugo, v nasprotju s plinskimi grelniki, ki potrebujejo kisik, da se opeče in segreva;
Varnost otroka - brez odprtega ognja in vročih površin;

 

 

Mislimo na okolje in našo Zemljo!

Ogrevanje s toplotno črpalko ne potrebuje zgorevanja. Toplotna črpalka porabi 4-5 krat manj električne energije, ki je potrebna za kompresor in nekatere druge majhne porabnike celotnega sistema. Ni dodatnih emisij ogljika.

Primerjajte to dejstvo s procesom zgorevanja vseh vrst sistemov za ogrevanje na trdo gorivo, lesa in plina, ki oddajajo saj, dim in opekline kisika, kar ogroža okolje glede emisij ogljika.

 

 

 

Kako deluje toplotna črpalka?

 

Uporablja napredno tehnologijo in hladilni cikel za ogrevanje in hlajenje vašega doma. To omogoča toplotni črpalki, da zagotovi celoletno udobje v zaprtih prostorih - ne glede na to, ali je sezona.

 

 

Toplotna črpalka in toplotni način

Toplotne črpalke že več let uporabljajo na lokacijah, ki običajno doživljajo blažje zime. Vendar pa je bila tehnologija za toplotne črpalke zračnega vira nadgrajena, kar omogoča, da se ti sistemi uporabljajo na območjih z daljšimi obdobji podhlajenih temperatur.

Toplotna črpalka lahko preklopi iz načina klimatizacije v toplotni način, tako da obrne cikel hlajenja, tako da zunanja tuljava deluje kot uparjalnik in notranja tuljava kot kondenzator.
Hladilno sredstvo teče skozi zaprt sistem hladilnih vodov med zunanjo in notranjo enoto.
Čeprav so zunanje temperature hladne, se z zunanjim zrakom absorbira dovolj toplotne energije, ki jo sprosti tuljava izpušne cevi.
Z notranjim delom vaše hiše se motor z ventilatorjem potegne v cevovod.
Hladilno sredstvo se črpa iz notranjega tulca v zunanjo tuljavo, kjer absorbira toploto iz zraka.
Ta ogrevan zrak se nato potisne skozi priključne kanale na zračne odprtine po celotnem domu, kar poveča notranjo temperaturo.
Cikl za hlajenje se nadaljuje, tako da vam zagotavlja dosledno metodo.

 

 

 

Deli toplotne črpalke

Da bi dobili boljšo predstavo o tem, kako se vaš zrak segreva ali ohladi, pomaga nekaj vedeti o delih, ki sestavljajo sistem toplotne črpalke. Tipičen sistem toplotne črpalke zračnega vira je razdeljen na dvodelni sistem, ki uporablja električno energijo kot svoj vir energije. Sistem vsebuje zunanjo enoto, ki je videti kot klimatska naprava in notranja. Toplotna črpalka deluje skupaj s krmilnikom zraka za distribucijo toplega ali hladnega zraka v notranje prostore. Poleg električnih komponent in ventilatorja sistem toplotne črpalke vključuje:

 • Kompresor: prestavlja hladilno sredstvo skozi sistem. Nekatere toplotne črpalke vsebujejo kompresor za pomikanje. V primerjavi z batnim kompresorjem so kompresorji za pomikanje tišji, imajo daljšo življenjsko dobo in zagotavljajo topel zrak ko so v načinu ogrevanja.
 • Nadzorna plošča: nadzoruje, ali mora biti sistem toplotne črpalke v načinu hlajenja, ogrevanja ali odmrzovanja.
 • Tuljava: Kondenzator v uparjalni tuljavi segrevata ali ohladita zrak glede na smerni tok hladilnega sredstva.
 • Hladilno sredstvo: Snov v hladilnih linijah, ki kroži skozi notranjo in zunanjo enoto.
 • Reverzni ventili: spremenite pretok hladilnega sredstva, ki določa, ali se notranji prostor ohladi ali segreva.
 • Termostatski ekspanzijski ventili: uravnava pretok hladilnega sredstva, tako kot ventil s pipo uravnava pretok vode.
 • Akumulator: rezervoar, ki uravnava polnjenje hladilnega sredstva glede na sezonske potrebe.
 • Hlajenje in cevi: priključite notranjo in zunanjo opremo.
 • Toplotni trakovi: električni toplotni element se uporablja za pomožno toploto. Ta dodana komponenta se uporablja za dodajanje dodatne toplote v hladnih dneh ali za hitrejše izterjave pri nižjih temperaturah.
 • Kanali: služijo kot zračni predori za različne prostore v vašem domu.
 • Termostat ali regulacijski sistem: nastavi želeno temperaturo

 

Toplona črpalka ZRAK/VODA

Deluje kot hladilnik - samo v nasprotno smer: medtem o hladilnik iz svojega notranjega prostora odjema toploto in jo odvaja v okoliški zrak, opravlja toplotna črpalka obratni proces; na prostem zunanja enota odjema toploto in jo v stavbi odvaja iz notranje enote kot vir toplote.

 1. Ventilator zunanje enote prevzema zrak iz okolice v toplotno črpalko in jo prenača na uparjalnik. Hladivo ki se v tekočem agregatnem stanju nahaja v uparjalniku, je hladnejše od zraka, zaradi česar toplotna energija prehaja iz zrakana hladilno sredstvo. Hladivo se pri tem procesu uplinja in širi, pri čemer prevzema potrebno energijo iz zunanjega zraka.
 2. Hladivo, ki je v plinskem stanju, ga v tej fazi procesa kompresor sesa in stiska, pri čemer se tako temperatura kot tudi tlak plina povečujeta.
 3. Vroč plin prehaja na drugi prenosnik toplote, kjer se pripravljena toplota oddaja v ogrevalni sistem stavbe.
 4. Hladivo se utekočini in ohladi ter z zmanjšanim tlakom povrne v uparjalnik.

Optimizirana tehnologija za ogrevanje vode

Sistemi se ponaša z edinstveno, patentirano tehnologijo bojlerja z ogrevalnim krogom z največjo energetsko učinkovitostjo.

Hkratno segrevanje

Za razliko od številnih drugih sistemov na trgu lahko Ecodan hkrati ogreva prostore in proizvaja toplo sanitarno vodo.od

Lokalno brezžično upravljanje

Sistem Ecodan Mitshubishi Electric je opremljen z upravljalno ploščo, ki je preprosta za uporabo, kot dodatno opremo pa lahko izberete tudi daljinsko krmiljenje z brezžičnim upravljalnikom, ki vam omogoča da sistem recimo upravljaste npr. iz dnevne sobe.

Preprosta prilagoditev delovanja tudi v času, ko vas ni doma

Če nameravate odpotovati, preprosto pritisnite tipko s simbolom kovčka in nastavitve bodo prilagojene razmiram, ko v hiši ni nikogar.

Zmogljiva in zanesljiva tehnologija Zubadan

nekateri modeli v seriji so opremljeni z edinstveno tehnologijo zubadan, ki omogoča ogrevanje z višjo obtočno temperaturo vode tudi v ekstremnih vremenskih razmerah.

Brezžično upravljanje na daljavo

Omogoča uporabnikom enostaven nadzor nad napravami na daljavo ali preko domačega internetnega omrežja.

Inteligentno prilagajanje toplote

Sistem ecodan se samodejno prilagodi glede na trenutne zunanje in notranje razmere ter npr. izkorišča toploto sončnih žarkov, da porabo energijo ohranja na čim nižji ravni.

Sledenje omogoča, da je izbrana notranja temperatura vselej optimalna, temperatura vode v ogrevalnem sistemu pa čim nižja za največje prihranke.

Nadzor obstoječih virov

Inteligentno delovanje z obstoječim virom ogrevanja. toplotna črpalka omogoča samodejno izbiro med viri ogrevanja glede na trenutne pogoje stavbe in okolice.

 

 

Pokličite nas za več informacij!      00386 70 386 781 ali nam pišite info@amp-solar.com

 

 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pRIkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih