Vse kategorije

 

Akumulatorje naročamo vsak teden zaradi zagotavljanja svežih akumulatorjev

- zato lahko naročite tudi ko jih ni na zalogi

 

Solarni akumulatorji

 

Solarni akumulatorji so zelo pomemben del solarnega sistema, pa naj si bo majhnega ali velikega. Njegov namen je, da shranjuje zbrano energijo in ko je to potrebno, jo oddaja. Naloga akumulatorja je prav tako da amortizira velike zagonske tokove, ki jih imajo nekateri uporabniki ob samem zagonu ter stabilizira napetost.  Sama napetost je najbolj pomembna predvsem pri delovanju nekaterih porabnikov (TV, hladilnik, računalniki, radio, ipd.).

 

Pri akumulatorju je zelo pomembno njegovo dimenzioniranje, sicer se bodo izgube v solarnem sistemu še povečale. To pomeni, da je potrebna prava izbira kapacitete (Ah) akumulatorja, saj v nasprotnem primeru akumulator vse zbrane energije iz solarnega modula, ne bo mogel shraniti. Tako se bo efektivnost sistema močno zmanjšala. Zaradi prevelikega polnjenja akumulatorja, v sončnih dneh, ko bi bil le -ta popolnoma napolnjen, lahko to stanje poškoduje akumulator ali celo privede do eksplozije. Pri tem nam pomaga regulator polnjenja, kateri preprečuje prenapolnjenje in popolno izpraznitev akumulatorja.

 

Solarni akumulatorji v solarnem sistemu se polnijo le kadar je dovolj sončne energije, katera potuje po solarnem panelu do akumulatorja, prazni pa se, ko so nanj priključeni porabniki (računalnik, TV, hladilnik, radio, ipd.).

 

 

Akumulatorji za solarne sisteme so ciklični, zato niso primerni za avtomobile, in obratno!