Više

 

 

Solarne baterije


 
Solarni akumulatori su vrlo važan dio solarnog sustava, i da je to mali ili veliki. Njegova svrha je pohraniti prikupljenu energiju, a kada je to potrebno, jo emitira. Zadatak baterije je također da i amortizira velike početne struje, koje imaju neki korisnici na samom početku i stabilizira napon. Sami napon je najvažniji posebno u radu nekih potrošača (TV, hladnjak, računala, radio, itd.)

 

 

Kod baetrije je vrlo važan dimenziranje baterije, u suprotnom biće gubitak u solarnom sustavu veći. To znači, da je potreban pravi izbor za kapacitet (Ah) baterija, inače baterija svu prikupljenu energiju iz solarnog modula neće moći uštedjeti. To će smanjiti učinkovitost sustava. Zbog prekomjernog punjenja baterije, u sunčanih danima, kada je baterija neznatno u cijelosti napunjena, to može oštetiti bateriju ili čak uzrokovati eksploziju. Kod toga nam pomaže regulator punjenja, koji sprječava prepunjavanje i potpuno pražnjenje baterije.

 

 

Solarni akumulatori u solarnom sustavu su puniju samo kada je dovoljno solarne energije, koja putuje kroz solarne ploče do baterije, isprazni se kada je spojena na potrošače (računala, TV, hladnjak, radio, itd.)

 

 

Baterije za solarne sustave su cikličke, te stoga nisu prikladne za automobile, i obrnuto!

 

 

Kolačići za analizu
Koriste se za bilježenje analize opskurnosti web stranice i pružaju nam podatke kako bismo pružili bolji korisnički doživljaj.
Kolačići za društvene mreže
Kolačići su potrebni za dodatke za dijeljenje sadržaja s web mjesta društvenih medija.
Kolačići za komunikaciju na web mjestu
Kolačići vam omogućuju prijavu, kontakt i komunikaciju putem komunikacijskog dodatka na stranici.
Oglašavanje kolačića
Ciljaju ciljano oglašavanje na temelju prošlih korisnika na drugim web mjestima.
Što su kolačići?
Posjetom i korištenjem web mjesta pristajete na korištenje i snimanje kolačića.OK Saznajte više o kolačićima