Više

Dodatni troškovi (isključujući ulaganja), koji bi se trebali predvidjeti nakon povezivanja elektrane


 

Obično su svi korisnici solarnih elektrana također zaštićeni. Trošak osiguranja je cca. 50EUR / godišnje ( u Sloveniji).

Naravno, nakon priključenja, dogode se i troškovi održavanja, koji nisu tako veliki, jer solarna elektrana ne treba ništa posebno. Svake dvije godine, obično se provodi preventivni pregled pričvršćenja solarnih ploča na krov i rad pretvarača.

 

Što ako proizvodimo premalo električne energije?
 

U slučaju da se proizvodi previše električne energije, to znači da će isporučena struja biti veća od potrošene (kućanstvo ne pokriva sve potrebe), vlasnik solarne elektrane kupit će struju. Na kraju godine, vlasnik će platiti razliku između godine isporučene i potrošene električne energije po tržišnoj cijeni po jednoj tarifi (prosječna cijena visoke i niske tarife).

 

Što ako proizvodimo previše struje?
 

U slučaju primanja više energije od potrošene (količina proizvedene električne energije veća je od potrošnje kućanstva), taj se višak daje električnom dobavljaču (trgovcu).

 

Koja je stvarna potrošnja električne energije na kraju godine?
 

Stvarna potrošnja se naplaćuje na kraju kalendarske godine na način da se uzme u obzir razlika između isporučene i ispuštene električne energije.

~ Instalacija i priključak za samoopskrbu prvenstveno je usmjeren na pokrivanje potreba kućanstava na struju na vlastitoj razini, a ne proizvodnja viška energije, što znači da se proizvedena električna energija prodaje.

 

Čišćenje i održavanje
 

Čišćenje solarnih modula nije potrebno. Čak i ako su malo prašnjavi, to ne utječe na utjecaj solarnih ploča. U slučaju većih izmeta, veće količine prašine ili druge prljavštine (u blizini kamenoloma, makadamskih cesta itd.), se povremeno čiste običnom krpom i vodom. Obratite posebnu pozornost na prljavštinu na ROBU modulu.

 

 

U slučaju snijega zimi, nije potrebno očistiti solarne module, jer zbog nagiba, snijeg će brzo skliznuti iz modula.

 

Kolačići za analizu
Koriste se za bilježenje analize opskurnosti web stranice i pružaju nam podatke kako bismo pružili bolji korisnički doživljaj.
Kolačići za društvene mreže
Kolačići su potrebni za dodatke za dijeljenje sadržaja s web mjesta društvenih medija.
Kolačići za komunikaciju na web mjestu
Kolačići vam omogućuju prijavu, kontakt i komunikaciju putem komunikacijskog dodatka na stranici.
Oglašavanje kolačića
Ciljaju ciljano oglašavanje na temelju prošlih korisnika na drugim web mjestima.
Što su kolačići?
Posjetom i korištenjem web mjesta pristajete na korištenje i snimanje kolačića.OK Saznajte više o kolačićima