Više

 

 

Ugradnja solarnih panela


 
Za većinu kupaca, krov je najbolje mjesto za ugradnju solarnih panela. zato što solarni panelovi već sadrže strukturne specifikacije,  je sve što je potrebno samo še montaža strojne opreme .

 

Naravno možete monirati solarne panelove na različite, vam omiljene konstrukcije. Onda morate biti oprezni da je nosiva konstrukcija dovoljno snažna da drži težinu više solarnih panela ili samo jednog, i da bude materijal od kojega bude nosiva konstrukcija, također izdržljiva u svim vremenskim uvjetima (snijeg, vjetar, sunce, itd). , Na našoj web stranici možete kupiti nosače za solarne panele, kroz pomoč kojih če biti vaša instalacija lakša i jednostavnija (više informacija na: http://amp-solar.com/kablovi).

 

 

Klasični solarni moduli, morajo biti postavljeni na ravnu i tvrdu površinu. Ako je fleksibilan solarni panel, može biti stavljen čak i na neravnim površinama. To se može pritvrditi sa slikonom ili sa vijcima.

 

Važno je da su moduli montirani dobro, najmanje na četirih lokacijah. Radi izbjegavanja oštećenja modula, koristite samo pričvrsne rupe, koje su već na modulu. Ako vam treba, možemo po dogovoru napraviti dodatne rupe

 

Ventilaciji (zračenju) modula treba pripisati veliku važnost, jer, ako je konstrukcija osmišljena tako, da je panel previše čvrsto priključen na krov, prikolicu, itd, možemo smanjiti učinkovitost i snagu panela. Ako fiksiramo više modula istovremeno, preporučljivo je osigurati dovoljno prostora između modula, odnosno cca. 5 mm razmaka između svakog modula. Pravo zbog toga što je glede učinkovitosti klasičnih solarnih panela bolji.

 

 

POZICIJA MODULA


 Kod pozicije modula moramo najprvo potrebno uzeti u obzir, da modul ne može biti u blizini zapaljivih materijala, benzinske crpke, itd, jer riskiramo opasnost od eksplozije. Također, moramo brinuti da modul nije ispravno instaliran u korozivnim atmosferama, kao što je okolica vulkana, korozivne tvornice.

 

Apsolutno potrebno je gledati, da su moduli smješteni na takvom položaju, gdje je maksimalna iskoristivost sunca tijekom dana, tako da je veća učinkovitost modula. To znači da na solarni modul ne padne sjena ili da je sijena na modulu najkraći mogući rok. Najpogodnije je da pločo fokusiramo na jug i da je zavijemo za 32 stupnjeva. Inače, možemo izgubiti učinkovitost solarnih panela.

 

 

                                                       Slika u nastavku prikazuje postotak sunca po sezoni:

 

                                       

 

 

UZEMLJENJE SOLARNIH PANELA

 

Kada je nosiva kostrukcija čvrsto na mjestu, je potrebna za uzemljenje solarnih panela, i to:


-ako je veća snaga ploče, je potreban valjanec (kabel), kojega nastavimo oko. 1m  daleko od krova ili modula

- U slučaju niže snage panela, koristimo žuto-zelenu žicu  (prikazano na slici u nastavku)

 

 

                                   Valjanec ( za veće solarne panele)                                                        Žuto-zelena žica

 

                                       

                                                  

U svakom slučaju, preporučujemo da vaš solarni sustav, ili da je to veliki ili mali, montira trenirana osoba ili najmanje osoba koja od elektrotehničkih smjeri.

 

 

Kolačići za analizu
Koriste se za bilježenje analize opskurnosti web stranice i pružaju nam podatke kako bismo pružili bolji korisnički doživljaj.
Kolačići za društvene mreže
Kolačići su potrebni za dodatke za dijeljenje sadržaja s web mjesta društvenih medija.
Kolačići za komunikaciju na web mjestu
Kolačići vam omogućuju prijavu, kontakt i komunikaciju putem komunikacijskog dodatka na stranici.
Oglašavanje kolačića
Ciljaju ciljano oglašavanje na temelju prošlih korisnika na drugim web mjestima.
Što su kolačići?
Posjetom i korištenjem web mjesta pristajete na korištenje i snimanje kolačića.OK Saznajte više o kolačićima