Zašto odabrati grijanje s toplinskom pumpom za vaš dom?

Budući da je grijanje s toplinskom pumpom najučinkovitiji i nudi preciznu kontrolu i maksimalnu udobnost. Budući da toplinska pumpa može osigurati grijanje, hlađenje i toplu vodu za vaš dom s najnižim fakturama.

Vrlo često smo svjesni da je dominantna odluka, što je najbolje rješenje za grijanje našeg doma. Koje su prednosti toplinske pumpe u usporedbi s kaminom, drvenom peći ili grijanjem plinom? Biste li jeftinije toplinu vašeg doma s toplinskom pumpom nego s drugim vrstama grijanja?

Toplinske pumpe poznate su kao jedna od najučinkovitijih rješenja za grijanje. Osim toga, toplinske crpke nude značajke koje druga grijanja ne mogu ponuditi, kao što je održavanje vlage i filtriranja zraka, sigurnost i jednostavni daljinski upravljač.

 

Toplinska crpka je energetski učinkovita grijana otopina!

Grijanje s toplinskom pumpom jedno je od energetski učinkovitih rješenja za vaš dom. Unatoč malo većem početnom ulaganju za toplinsku pumpu, plin, peleti i sustavi čvrstog goriva u budućnosti će imati veći gubitak. Statistički podaci pokazuju da dugotrajna uporaba toplinske pumpe troši znatno manje, jer je nekoliko puta manje od ostalih sustava, zbog toga jer je toplinska pumpa je najviša klasa energetske učinkovitosti.

Zapravo, toplinske pumpe su toliko učinkovite da normalno 1 kW električne energije stvara 4 kW energije grijanja. Ova energija je isušena (ukradena) iz vanjskog zraka. Ova učinkovitost prikazana je kao COP (koeficijent učinkovitosti). Dobra toplinska pumpa koja ispravno radi ima oko COP 4.

Toplinske crpke u usporedbi s:

Konvencionalni grijači - COP 1.0
Plinski kotlovi - oko 0,85 COP
Drvo i ugljen - oko 0,65 COP

 

Točna kontrola i maksimalna udobnost!

Toplinske pumpe pružaju veću razinu udobnosti. Statistike pokazuju da korisnici vjeruju u zagrijavanje s toplinskim crpkama sa zrakom i vodom iz topline, jer je to načelno ravnomjernije zagrijano od većine ostalih grijača. Neki uređaji za grijanje, kao što su kamini i peći, djeluju na neki način - možete se udaljiti od njih, osjećat će se manje topline; drugi nude samo zonu grijanja (npr. prijenosni grijalice).

Kada dostignete zadanu temperaturu, toplinska pumpa će ga održavati na određenoj razini. Ostali uređaji i dalje će funkcionirati i kao rezultat - može postati neugodno toplo u sobi.

To je udobnost, jednostavnost i ugodnost!
Električno podno grijanje uz maksimalnu kontrolu
Kontrola je u ruci
Prilikom odabira grijanja trebate uzeti u obzir onu koja je najlakša za održavanje, jednostavnost korištenja i koja omogućuje toplinu pritiskom na gumb. To znači da nikada ne smijete riskirati pri odabiru grijanja kada je u pitanju udobnost.

Toplinske pumpe kontrolira termostat koji osigurava da se željena temperatura održava u ugodnim zonama. Nema potrebe za podešavanjem toplinske crpke, kao što će to biti i sam inteligentni algoritam.


Toplinske pumpe omogućuju optimalnu kontrolu rada s sobnim termostatom ili praćenjem na webu putem aplikacija. U svim hladnim zimskim noćima možete biti mirni, jer kada dođete kući, to će biti toplo. To je moguće pomoću dodirnog zaslona vašeg pametnog telefona (Wi-Fi kontrola nad grijanjem preko Interneta). Postavite željenu temperaturu unaprijed bez potrebe za podešavanjem starih mjerača prije nego što izađu. Također imate mogućnost sezonskog programa / rasporeda. Ako ga postavite, zaboravite na grijanje jer će uvijek raditi na način na koji ste to rekli.

 

Poboljšava kvalitetu zraka!

Jedna od glavnih prednosti grijanja toplinskom pumpom je sposobnost filtriranja zraka koji se zagrijava.

Poboljšavanjem kakvoće zraka spriječit ćete moguće pojave alergija u vašoj obitelji, udišete više svježeg zraka i dobit ćete maksimalnu udobnost.
Važno je napomenuti da danas veliki dio mlađe generacije ima problema s alergijama i astmom. Većina topline pumpe opremljena su naprednim sustavima filtriranja, koji osiguravaju optimalnu količinu svježeg zraka u sobi.
Drugi sustavi grijanja, poput plinskog grijača, zapravo smanjuju kakvoću zraka i "koriste" puno kisika. Toplinske pumpe su najbolji pokazatelji kvalitete zraka, a grijanje prostora.

 

Grijanje s toplinskom pumpom može biti diskretno!

Estetika je vrlo važna za mnoge kupce. Sustav za grijanje, koji je diskretan i tih, može stati u postojeći interijer - važan čimbenik koji čini toplinsku grijanje idealnim rješenjem.

Najpopularniji su instalacije za zidnu montažu (visoko na stropu) jer postoje mnoge mogućnosti. Drugi tip su tijela za montažu na terenu, s obrazloženjem da oni izgledaju diskretan - idealno mogućnost zamjene starih radijatora kao što su radijatori, peći i kamini leso. Postoji još jedno rješenje. Toplinska crpka sustav za grijanje može biti instaliran u podove, zidove i stropove zagrijavanja prostora - najviše diskretan, višenamjenski i nevsiljivna rješenje. 

 

Varnost

Električno podno grijanje, sef za korištenje i zaštićeni od električnog sunkom. Toplotna pumpa omogućuje vam bez sigurnosti, jer ne postoji vruće površine što može uzrokovati opekline na djecu i odraslim. Hlajenje ljeto! Znate li? Samo toplinska pumpa može tijekom ljeta u ljetnoj sezoni, dok su svi sustavi su drvo, ugljen, plin i peleti nemaju tu možnosti.

 

Kako toplinska crpka radi?

Koristi naprednu tehnologiju i ciklus hlađenja za grijanje i hlađenje vašeg doma. To omogućava toplinskoj pumpi da osigura udobnost tijekom cijele godine u zatvorenom prostoru - bez obzira je li sezonski.

 

Toplinska crpka u klimatizacijskom modu

Nakon instalacije i pravilnog rada, toplinska pumpa može održavati hladne i ugodne temperature, istovremeno smanjujući vlagu u vašem domu.

 

Topli zrak iz vaše kuće bit će gurnut u ventilator motora.

Kompresor cirkulira rashladno sredstvo između unutarnjeg isparivača i vanjskih kondenzacijskih jedinica.
Topli zrak unutarnji putuje u otvor, dok je rashladni teče iz vanjske strane kondenzatora prema unutrašnjosti isparivača svitka. Rashladno sredstvo apsorbira toplinu kada prolazi kroz unutarnji zrak.
Ovakav rashlađeni i dehidizirani zrak potom se gura kroz spoj zatvorenih kanala na otvore za zrak u cijelom domu, čime se spušta unutarnja temperatura.
Rashladni ciklus se nastavlja i osigurava dosljednu metodu koja vas hladi.

 

Toplinska crpka i način rada topline

Toplinske pumpe se koriste dugi niz godina na mjestima koja obično doživljavaju mokru zimu. Međutim, tehnologija zrak-toplinske pumpe je nadograđena kako bi se omogućilo da se ti sustavi koriste u područjima s dužim vremenima podhladene temperature.

Toplinska pumpa može biti zamijenjen s način klimatizaciju u načinu topline, kako bi se uključili u rashladno sredstvo tako da vanjski zavojnica djeluje kao isparivač i unutarnje svitka kao kondenzator.
Rashladna tekućina protječe kroz zatvoreni sustav hlađenja između vanjske i unutarnje jedinice.
Iako su vanjske temperature hladne, vanjski zrak apsorbira dovoljno topline pomoću zavojnice ispušne cijevi.
S unutarnje strane vaše kuće, motor s ventilatorom je uvučen u cjevovod.
Rashladno sredstvo se ispire iz unutarnjeg rukavca na vanjski svitak, gdje apsorbira toplinu iz zraka.
Taj zagrijani zrak potom se kroz priključne kanale gura kroz otvore za zrak kroz kuću, što povećava unutarnju temperaturu.
Rashladni ciklus se nastavlja, pružajući vam dosljednu metodu.

 

 

Dijelovi toplinske pumpe

Da biste dobili bolju predodžbu o tome kako vam je zrak zagrijan ili hladno, pomaže vam da saznate nešto o dijelovima koji čine sustav toplinske pumpe. Tipični sustav toplinske pumpe zračnog izvora podijeljen je u dvodijelni sustav koji koristi energiju kao svoj izvor energije. Sustav sadrži vanjsku jedinicu koja izgleda kao klima uređaj i zatvorena. Toplinska crpka radi zajedno s regulatorom zraka za distribuciju toplog ili hladnog zraka u unutarnjim prostorima. Uz električne dijelove i ventilatore, sustav toplinske pumpe uključuje:

Kompresor: prenosi rashladno sredstvo kroz sustav. Neke topline pumpe sadrže kompresor za pomicanje. U usporedbi s klipnim kompresorom, kompresori za pomicanje su tiši, imaju dulji vijek trajanja i pružaju toplotni zrak prilikom grijanja.
Upravljačka ploča: kontrolira treba li sustav toplinske crpke u načinu hlađenja, zagrijavanja ili odleđivanja.
Zavojnica: Kondenzator u isparivnom svitku zagrijava ili hladi zrak prema smjeru protoka rashladnog sredstva.
Rashladno sredstvo: tvari u rashladnim vodovima koji cirkuliraju kroz unutarnje i vanjske jedinice.
Vratni ventili: promijenite protok rashladnog sredstva, koji određuje hoće li se unutarnji prostor hlađen ili zagrijati.
Termostatske ekspanzijske ventile: regulira protok rashladnog sredstva, jer ventil s slavinom kontrolira protok vode.
Baterija: spremnik koji regulira punjenje rashladnog sredstva prema sezonskim potrebama.
Hlađenje i crijeva: Priključite unutarnju i vanjsku opremu.
Toplinske vrpce: električni toplinski element koristi se za pomoćnu toplinu. Ova dodana komponenta koristi se za dodavanje dodatne topline u hladnim danima ili za brži oporavak pri nižim temperaturama.
Kanali: služe kao zračni tuneli za različite sobe u vašem domu.
Termostat ili upravljački sustav: Postavite željenu temperaturu

 

Pozovite nas za več info!      00386 70 386 781 ali nam pišite info@amp-solar.com

Kolačići za analizu
Koriste se za bilježenje analize opskurnosti web stranice i pružaju nam podatke kako bismo pružili bolji korisnički doživljaj.
Kolačići za društvene mreže
Kolačići su potrebni za dodatke za dijeljenje sadržaja s web mjesta društvenih medija.
Kolačići za komunikaciju na web mjestu
Kolačići vam omogućuju prijavu, kontakt i komunikaciju putem komunikacijskog dodatka na stranici.
Oglašavanje kolačića
Ciljaju ciljano oglašavanje na temelju prošlih korisnika na drugim web mjestima.
Što su kolačići?
Posjetom i korištenjem web mjesta pristajete na korištenje i snimanje kolačića.OK Saznajte više o kolačićima