Vse kategorije
Daikin Altherma HT

Daikin Altherma HT

 

Samostoječa toplotna črpalka zrak-voda za samo ogrevanje in toplo vodo, ki jo je mogoče kombinirati z obstoječimi radiatorji.

 

  • Energetsko učinkoviti sistem ogrevanja temelji na tehnologiji toplotne črpalke zrak-voda.
  • Visokotemperaturna uporaba: do 80 °C brez električnega grelnika.
  • Preprosta zamenjava obstoječega kotla brez zamenjave cevi za ogrevanje.
  • Možnost kombiniranja z visokotemperaturnimi radiatorji.
  • Nizki stroški za energijo in nizki izpusti CO2.
  • Inverterski spiralni kompresor.
  • Zunanja enota črpa toploto iz zunanjega zraka tudi pri –20 °C.

 

Nizki stroški?

za stroške ogrevanja gre ponavadi velik del premoženja. Večina današnjih ogrevalnih sistemov kot vir energije namreč uporablja fosilna goriva, kot sta kurilno olje ali plin. Ti viri niso obnovljivi, njihove zaloge se manjšajo, kar jim stalno povišuje ceno. Z visokotemperaturnim sistemom Daikin Altherma se takšnim skrbem lahko izognete. Toplotne črpalke uporabljajo obnovljiv vir energije, ki obenem omogoča zmanjšano porabo električne energije. S toplotno črpalko Daikin dosežete, da kar 60% potrošene energije za ogrevanje vašega doma pride iz zunanjega zraka: energetski vir je torej brezplačen in… obnovljiv! Sistem toplotne črpalke za svoje delovanje zahteva le vnos električne energije, a tudi poraba tega vira je zmanjšana na najmanjši možni nivo, veliko nižji kot na primer pri električnih napravah za ogrevanje prostora.

 

Obdržite nove radiatorje pri izberi tga ogrevalnega sistema?

To ni več težava. Zamenjati morate le generator toplote. Pri Daikin Altherma HT vam radiatorjev ali cevi ni več treba menjati. Stroški menjave ogrevalnega sistema se na ta način znižajo v največji možni meri. Poleg tega vam ni treba skrbeti zaradi nadležnih gradbenih posegov v hiši, saj je vse delo opravljeno v kurilnici.

 

Izognite se dodatnim gradbenim posegom in izklopom?

Daikin Altherma zajema toploto iz zraka, kar pomeni, da izkopi ali drugi gradbeni posegi niso potrebni. Zunanjo enoto zelo enostavno namestite na zunanjost katerekoli stavbe ali stanovanja. Notranjo enoto inštalirate na razdalji največ 50 metrov od zunanje enote. Ker ni ognja ali dimov, vam prav tako ni treba skrbeti glede dimnika ali prezračevanja prostora, v katerem je inštalirana enota Daikin Altherma. Inštalacija sistema je še dodatno poenostavljena, saj so vsi sestavni deli že montirani.

 

Atherma je razdeljen sistem ki je temelji na zunanji enoti in na notranji vodni enoti katera je lahko povezana na standrdn nizkotemperaturni radiator ali na talno grejte.


Preprostost konfiguracije

Altherma je lahko konfigurirana na tri načine: 

Altherma can be configurated in three ways - monoenergetski, monovalentni in dvovalentni. Na ta način je lahko vspoztavljeno ravnovesje med investicijo uporabnika in tekočimi stroški .

 

Poleg teh treh konfiguracij je lahko Altherma kombinirana iz alternativinih obnovljivih virov. Na primer solarnih panelov vezanih na toplotno črpalko za segrevanje sanitarne vode.

 

Sistem je konfiguriran za produkcijo tople vode. Sonce nam daja 30%-70% potrebne
The system combines perfectly with solar panels specialized for the production of hot water. The sun gives us from 30% to 70% of the required energy for hot water. Altherma is a complex decision with a thought of the future. 
Definitions:
Monoenergetic work – heating pump used along with a supporting small heater when the need of heat in the coldest days of the year is extremely high.
Monovalent work – heating pump used independently and dimensioned to cover the peak needs.
Bivalent work – heating pump combined with standard organic fuel boiler.

 


Kaj je toplotna črpalka?

Toplotna črpalka pridobiva nizke temperature iz okolje in povišuje temperaturo z namenom segrevanja stavbe. Efektivna vrednost toplotne črpalke je ponavadi definirana z močnostnim gaktorjem sistema kateri je ponavadi med 3 in 5. Rečeno z drugimi besedami, ekstrakcija toplote iz obnovljive energije potrebuje samo 1kW električne energije torej to je generirano izmed 3 do 5 kW segrevalne kapacitete. Povečana popularnost takšnega tipa sistema je v Skandinaviji.


Zunanja enota

Ekstrakta toploto iz okolja in ji poveča temperaturo. Nato je povečana temperatura prenesena skozi hladilni krog v notranjo hidrantno škatlo.


Notranja hidrantna škatla

Prenos toplote iz hladilnega sredstva v krožno vodo radiatorjev, talno ogrevanje in sanitarno vročo vodo. V kombinirani možnosti gretja / hlajenja vodnega kamna se voda lahko ohladi na 50 ° C in pusti kroženje skozi ventilatorske enote. Ogrevanje tople vode za sanitarne namene se izvaja s preklopom sistema iz hlajenja v ogrevanje v sanitarnem načinu.


Rezervoar za toplo vodo
Namen vgrajenega rezervoarja iz nerjavečega jekla je vzdrževati maksimalno raven energetske učinkovitosti in istočasno segrevati vročo vodo za sanitarne namene. Kombinacija električnega grelnika v zgornjem delu posode in grelne črpalke na dnu le-tega zagotavlja porabo minimalne količine energije za ogrevanje vode.


Organi nadzornega sistema
Integriran v hidrokoksiranje. Vključuje tedenski časovnik, ki omogoča nadzor notranje temperature glede na potrebe uporabnikov. Časovnik je programiran v urah in dnevih, tako da se ponoči ali med vikendi zmanjša temperatura in zvišanje temperature neposredno pred zjutraj ali preden se ljudje vrnejo domov po delu.

 

 

Sončni zbiralnik

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pRIkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih